Hoe vertel je een verhaal in bewegend beeld? Welke impact hebben keuzes in standpunt en perspectief? Hoe kun je door de manier waarop je je opgenomen beelden monteert je verhaal spannend vertellen? De leerlingen krijgen bij deze workshops een inkijkje in de kunst van het filmmaken. Hoe vertel je een verhaal in bewegend beeld? Welke impact hebben keuzes in standpunt en perspectief? Hoe kun je door de manier waarop je je opgenomen beelden monteert je verhaal spannend vertellen? Hoe deel je het verhaal op in korte shots?
SPANNENDE SPEELFILM
 VANAF GROEP 5
Hoe vertel je een verhaal spannend? Hoe bouw je suspense op, hoe kun je geluid en muziek inzetten? Wanneer gebruik je een close-up, wanneer een kikkerperspektief? De leerlingen bedenken het verhaal, nemen zelf op en monteren de opnames tot een spannende scène.
DE MAGIE VAN FOTO EN FILM De leerlingen worden spelenderwijs meegenomen in de wondere wereld van het filmmaken. wat komt er voorbij? De eerste films, de zoötroop waar in 10 plaatjes een beweging zichtbaar wordt en de greenscreen.
GROEP 1 t/m 4
 VANAF GROEP 6
HET KLOKHUIS HET ONMOGELIJKE MOGELIJK - FILM
In deze lessenserie maken de leerlingen een aflevering van het televisieprogramma 'Het Klokhuis'. Rondom een thema maken ze filmpjes, nemen ze sketches op en studeren ze een lied in. Deze lessenserie helpt de leerlingen op een speelse manier zich een onderwerp eigen te maken en leert ze ook hoe ze dat in televisieformat kunnen vertellen. Door te spelen met standpunt, kadrering en het opbouwen van een verhaal in korte shots, leren leerlingen hoe ze een verhaal kunnen vertellen. Ook gaan ze aan de slag met stopmotion.
Hoe vertel je in 1 minuut een verhaal met film? In deze workshop verzinnen de leerlingen een filmscript over een in overleg met de leerkrachten gekozen thema. De leerlingen filmen en monteren hun film zelf en gaan de uitdaging aan om het verhaal kort en bondig te vertellen.
 VANAF GROEP 7
VERTEL HET IN 1 MINUUT
 VANAF GROEP 7
Een van de mooie dingen aan film is dat je je eigen werkelijkheid kunt scheppen. In film is het mogelijk om die bal van die enorme afstand in het net te gooien, is het mogelijk om met een kabouter te praten. En zo zijn er nog meer filmtrucs die onmogelijk lijken maar met goed uitgekiende shots en goede montage mogelijk worden.
De leerlingen maken vanuit verschillende invalshoeken videoportretten van elkaar. Deze lessenserie kan gebruikt worden ter gelegenheid van het afscheid van groep 8 maar ook om een positieve groepsdynamiek te bevorderen. Daarnaast maken ze door middel van stopmotion bumpertjes en een leader om de film over henzelf nog verder aan te kleden.
 VANAF GROEP 7
VINGERAFDRUK

 

In een videoclip mag alles om je favoriete nummer te verbeelden. Spelen met beeld en ritme, met verschillende technieken en effecten. In deze workshop maken de leerlingen video-opnames die meteen in de computer worden gemonteerd en van hun gekozen nummer voorzien.
 VANAF GROEP 7
VIDEOCLIP
info@toonbeeldschoolprojecten.nl 0640116465 / 0647987247