Aan elke leeftijdsgroep bieden we workshops fotografie. We leren basale vaardigheden op het gebied van fotografie aan bij de kleuters en dat bouwen we per groep uit naar steeds meer bewustzijn en expressiemogelijkheden.
MONSTERS ZOEKEN Als je goed kijkt zie je overal om je heen gezichtjes. Soms ook monsters. In deze workshop gaan de leerlingen op zoek naar de gezichtjes en monsters op school. Op deze manier wordt het goed kijken gestimuleerd. En om het monster ook te vangen op de foto wordt spelenderwijs het verschil tussen scherp en onscherp, en tussen veraf en dichtbij duidelijk.
 GROEP 1 T/M 4
FOTOSTRIP Met fotostrip maken leerlingen op een speelse manier kennis met de fotografie en het is een heel goede oefening bij het voorbereiden van het maken van een film.
 VANAF GROEP 5
HET ONMOGELIJKE MOGELIJK - FOTO Iedereen kent ze wel: de vakantiefoto waarbij iemand de Toren van Pisa weer ercht duwt. De zogenaamde 'forced perspektif' foto's. In deze workshop gaan de leerlingen daar in de klas mee aan de slag. Een hele goede oefening om bewust om te gaan met kadrering en standpunt. En met magische resultaten1
 VANAF GROEP 5
MIJN MUSEUM In het project “Mijn museum” maken de kinderen foto’s van dat waar zij heel erg aan gehecht zijn en wat zij graag willen “bewaren”. Met deze foto’s zoeken zij in een Museum of kunstuitleen een “beeld” dat bij één van hun foto’s past. Met die foto’s maakt de klas dan weer hun eigen tentoonstelling.
 VANAF GROEP 6
WORKSHOP FOTOGRAFIE Bij fotografie experimenteren de kinderen met thema’s als beweging/sport, structuren, compositie en standpunt.
 VANAF GROEP 7
info@toonbeeldschoolprojecten.nl 0640116465 / 0647987247