MEDIAWIJSHEID De workshops mediawijsheid zijn er op gericht de kinderen handvatten te geven om de beeldtaal die zij dagelijks op televisie en in videogames zien beter te begrijpen. Dit doen zij door er zelf mee te experimenteren in praktische lessen.
STILTE! NIEUWS!! JOURNAAL!!! Wat komt er kijken bij het maken van een journaal? In dit project brengen leerlingen nieuws in beeld en presenteren het journaal. Leerlingen ondervinden welke kanten er aan een verhaal kunnen zitten. Hiervoor worden verschillende (journalistieke) vormen gebruikt. Het interview, de reportage, de presentatie vanuit de studio. Ze verplaatsen zich in de verschillende rollen die daarbij horen en ervaren uit welke onderdelen een journaal bestaat. Dit project kan in zijn totaal, maar ook in losse onderdelen geboekt worden.
 VANAF GROEP 6
Hoe vertel je en verhaal op televisie? De leerlingen leren kijken naar hoe televisie wordt gemaakt, door zelf aan de slag te gaan met de video-camera. Door te spelen met standpunt, kadrering en het opbouwen van een verhaal in korte shots, leren leerlingen hoe ze een verhaal kunnen vertellen. En ondervinden daarbij hoe je de werkelijkheid kunt manipuleren.
 VANAF GROEP 6
TELEVISIE MAKEN
 VANAF GROEP 7
DO'S & DON'TS VAN SOCALE MEDIA Hoeveel weet jij van sociale media? In de workshop gaan leerlingen een stopmotionfilm maken waarin ze uitleggen wat je wel en beter niet kunt doen op sociale media. Ze leren hoe ze met de animatietechniek stopmotion een reclamefilmpje kunnen maken.
DE MACHT VAN RECLAME Wat is het doel is van een reclamemaker en hoe gaat hij te werk? Wat heb je allemaal nodig om een goede reclame- campagne te maken? Waarvoor gebruik je een slogan of een logo? Welke trucs gebruikt een reclamemaker? De leerlingen ondervinden wat je tegen komt als je zelf een commercial maakt en gaan aan de slag met photoshop. Dit project kan in zijn totaal, maar ook in losse onderdelen geboekt worden.
 VANAF GROEP 7
info@toonbeeldschoolprojecten.nl 0640116465 / 0647987247